رئیس اداره پروژههای عمرانی و امور فنی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و زلزلهشناسی با بیان اینکه آزمایشگاه پیشرفته زلزله در پنج بخش توسط این موسسه در حال ایجاد است، گفت: برای تکمیل این آزمایشگاه به 5 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. ”
مرتضی بسطامی، استادیار گروه مهندسی زلزله، شریان های مداری، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در گفت وگو با ایسنا، گفت: وی راهاندازی آزمایشگاههای پیشرفته مهندسی زلزله را برای رفع نیازهای کشور در حوزههای ساختمانی و مهندسی، دفاع ملی، صنعت نفت و پتروشیمی، برق و آب و نیروگاههای هستهای برشمرد و افزود: در زمینی به مساحت ۷۶۰۰ متر مربع و خدمات آن تمامی نقاط کشور را پوشش خواهد داد.
وی به بررسی فاز دوم توسعه این آزمایشگاه 12 هزار متری پرداخت و گفت: تجهیزات این آزمایشگاه می تواند تست های مقاومت در برابر زلزله بر روی سازه یک سازه را ارزیابی کند، ساختمان چهار طبقه واقعی در حالی که با کمک جک در آزمایشگاه آن را انجام می دهد. نیرویی حدود 300 تن بر سازه وارد می کند یا نیروی لرزه ای را بر روی سازه بتنی، سازه فولادی، نیروگاه و پی پله ها و … شبیه سازی می کند.
بسطامی «آزمایشگاه اقشار قوی و لرزه نگاری»، «آزمایشگاه مدلسازی و گریز از مرکز»، «آزمایشگاه سازه»، «آزمایشگاه ژئوتکنیک» و «آزمایشگاه زلزله شناسی» را جزء پیشرفته این آزمایشگاه می داند و یادآور می شود: جدول لرزه نگاری این آزمایشگاه، این است. هنوز به طور کامل عملیاتی نشده است، اما در صورت انجام، می توان زلزله واقعی را به مدت 30 ثانیه شبیه سازی کرد و می توان رفتار سازه ها و اثرات زلزله بر آن را بررسی کرد.
استادیار گروه مهندسی زلزله شریان های مداری موسسه بین المللی زلزله با تاکید بر اینکه جدول لرزه نگاری این آزمایشگاه دارای شش درجه آزادی است که با حل مسائل می توان از آن بهره برد.موضوع اعتبار گفت: برای تکمیل آن 5 میلیارد تومان اعتبار نیاز است. بخش.
وی گفت: آزمایشگاه ژئوتکنیک این مجموعه نیز آماده است و تجهیزات آن تنها باید از مجموعه آزمایشگاهی پژوهشگاه واقع در خیابان نیاوران به این آزمایشگاه منتقل شود.
سرپرست پروژههای عمرانی و امور مهندسی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و زلزله خاطرنشان کرد: آزمایشگاههای سازه نیز قادر به انجام بیشتر آزمایشهای استاتیکی و دینامیکی سازهها به صورت مخرب و غیرمخرب هستند.
انتهای پیام/